Daisypath Anniversary tickers
Wishlist:

1. Notebook Dell Studio 15 i7 processor Done
2. Microsoft Mouse Arc cordless, RM190-RM200
3. Latest iPhone 32GB
4. Notebook MacBookPro for multimedia editing
5. Quicksilver 16' Gadget Bag, RM259
6. External HDD 1.5 TB (Seagate)
7. Nooka Watch, RM499
8. Quicksilver Cap RM60
9. thats for now

013 - TeamViewer

hehe, TeamViewer merupakan salah software yg mybe brguna tuk mane² member y'all yang pakar dalam fixing comp, tapi duduk brbatu² jauhnye dari rumah y'all. N prob y'all kat PC tuh perlu di-solve immediatly, so software nie la yg ley jadi orang ke-3 tuk PC member y'all n PC y'all tuk berhubung dengan hnya menggunakan internet. Kire nye software ni function dye tuk mengawal PC yang prob tuh from monitor dye la. Mizi slalu gak gune software nie tuk tlg member² yg prob. Nak tutorial? nah.... :-

1. Make sure dua² PC ader software TeamViewer or ley download <---- klik tuk download TeamViewer

2. Mase dalam installation tuh, make sure y'all select Usage > Run > Next (select terus guna)

3. Ke-2² PC akan dapat ID(8-digits) n Password(4-digits) masing² n laen²

tviewer1

4. Ok, bagi PC yang akan mengawal PC orang laen tuh, send ID n Password pada orang yang akan kawal PC yang prob tuh by sending sms, mms (melampau nie..haha), YM, Skype, or ape² IM(Instant Message)

5. Kepada y'all yang akan mengawal PC yang prob melalui PC y'all(who will will be fixing the comp prob) masuk kan ID PC yang prob tuh kt ruangan ID sblah Create Session section, n click button Connect To Partner.

tviewer2

6. After connection is established, akan kuar window box for password required (boh password PC yang prob tuh)

7. Lastly, korang da ley control PC member yang prob tuh n enjoy to fix it la (jangan menceroboh file² privacy lak..hehe)

Software nie selain ley kawal PC orang, software nie ley guna tuk chatting, exchange/sending file, online tutor n byk lagi(pandai² la explore sendiri). So pada sape² yang ader prob tuk install or running TeamViewer nie ley la giv comment kat post nie(akan dibalas ASAP) or pada yang malu² tkut muke rabak kne ktuk ke pe oleh reader laen walopun hanye beberape je yang taw wujudnye blog nie ley la contact by email : mizie0o0[at]gmail[dot]com

0 kata²:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails